Advarsel mot phishing-e-post som utgir seg for å komme fra Oderland

Varning för phishing-mejl

Dessverre opplever vi av og til at noen prøver å lure kundene våre og andre ved å sende falske e-poster som utgir seg for å komme fra oss.

I dag (2024-07-02) og i går (2024-02-01) har vi fått melding om at de har mottatt flere nye slike e-poster. Disse er ikke sendt fra oss i Oderland. Hvis du har mottatt noen av dem, kan du kaste dem i søpla – ikke svar, ikke skriv dem ut eller ikke reager på dem i det hele tatt.

Nedenfor finner du konkrete eksempler som har forekommet.

Vi synes selvfølgelig det er trist at det finnes de som bruker tiden sin på å prøve å lure våre kunder, og andre, på denne måten. Dessverre er det svært vanlig, i mange ulike former, og den beste måten å håndtere det på er å være årvåken og kritisk granske utsendelser. Du kan lese mer om phishing i vår supportseksjon.

Hvis du er i tvil, er du alltid velkommen til å kontakte oss via e-post, telefon eller chat for å få bekreftet om utsendelsen du har mottatt, er ekte.

Det er flere måter du kan se at den er falsk på. For det første er posten skrevet på til dels dårlig svensk. Utsendelsen mangler også informasjon som vi alltid inkluderer i våre utsendelser. I våre ekte utsendelser har vi for eksempel navnet ditt og også informasjon om hvilke tjenester utsendelsen gjelder.

Til slutt ber vi deg av sikkerhetsgrunner om aldri å klikke på en lenke for å oppdatere opplysningene dine hos oss.

Eksempler på nylige phishing-e-poster

Her er noen tydelige eksempler på overskrifter og feil å se etter i e-postene, for å prøve å hjelpe deg med å identifisere forsøkene. Hvis du finner en slik e-post, kan du slette den. Vær imidlertid oppmerksom på at dette bare er noen få eksempler, ettersom fremgangsmåtene stadig endrer seg.

  • E-poster med tittelen «Förnya domänen manuellt«
  • E-poster med tittelen «FEL! Automatisk förnyelse av domänen har misslyckats«. E-posten forteller deg at den automatiske fornyelsen av domenet ditt dessverre har mislyktes, og at
    årsaken kan være at det oppgitte kredittkortet ikke lenger er gyldig.
  • E-post med tittelen «Du riskerar att förlora ditt domännamn» (se eksempel nedenfor). Den beskriver at domenenavnet ditt har blitt suspendert til tross for påminnelser fra oss, og at du er pålagt å fornye nå.
  • E-post med tittelen «Renew the domain manually» (se eksempel nedenfor). I likhet med e-posten «FEL!» beskriver den at den automatiske fornyelsen av domenet ditt har mislyktes, at du må logge inn på c-panel for å fikse det, og at du bare har sju dager på deg til å gjøre det.
  • Avsender «odarlend»
  • Avsender «odarland»
exempel på nya phishing-mejl, 2024-07-02